Cum se curăță mobilierul din răchită împletită: avem nevoie de o periuță de dinți și un uscător de păr

Cum se curăță mobilierul din răchită împletită. Sursa - pixabay.com
Cum se curăță mobilierul din răchită împletită. Sursa - pixabay.com

Mesele și fotoliile din răchită sunt accesorii de mobilier foarte speciale. Sunt potrivite pentru mobilarea vilelor la malul mării, pentru grădină sau pentru terasă.  

Unele gospodine le folosesc și în apartament, pentru a da o nota relaxată camerelor. Cert este însă că aceste piese sunt foarte delicate și necesită o îngrijire specială. Pentru a curăța acest tip de mobilier ne putem descurca și fără bicarbonat de sodiu. Vom avea nevoie de o perie sau o periuță de dinți.

Îndepărtează petele de ulei de pe pereți și haine chiar și fără spălare. Iată câteva trucuri eficiente

Mobilierul din răchită este făcut din fibre împletite, care creează crăpături și caneluri, dificil de curățat. În primul rând, va trebui să avem grijă să aspirăm mobila cel puțin o dată pe săptămână. Pentru asta, vom folosi o duză subțire pentru a îndepărta praful din toate fisurile. 

Cel puțin o dată la două săptămâni, va trebui să efectuăm o curățare mai amănunțită. Pentru acest lucru, vom avea nevoie de un lighean cu apă, în care vom adăuga câteva picături de săpun de vase.

Cu ajutorul unei periuțe de dinți va trebui să periem bine toată suprafața. Odată terminată curățarea, va trebui să avem grijă să îndepărtăm excesul de săpun cu ajutorul unei cârpe umede din microfibră. Este important ca mobila să se usuce bine.

Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni

Dacă mobilierul a fost afectat de mucegai, va trebui să folosim o soluție din patru părți de apă și o parte de oțet. În acest caz, cu o cârpă din microfibră vom șterge zonele mucegăite.

Pentru a facilita uscarea, putem așeza scaunul sau masa din răchită în fața unui ventilator sau să avem răbdarea să le uscăm cu un uscător de păr. De asemenea, va trebui să evităm să stăm sau să sprijinim obiecte grele pe ele în timpul fazei de uscare, pentru a preveni deformarea iremediabil a mobilei.

Vezi și:

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

În casă, nu este suficient să fie doar cald iarna și răcoare vara. Este important să se mențină și un nivel adecvat de umiditate.

Spre exemplu, aparatul de aer condiționat poate fi pornit în modul dezumidificare. De asemenea, excesul de umiditate din încăperi poate fi îndepărtat și cu remedii și soluții naturale.

Excesul de umiditate în casă duce, pe termen mediu și lung, la probleme respiratorii și la apariția  mucegaiului.  

Gospodinele japoneze pun pastă de dinți în congelator. Iată de ce fac asta

Cum să dezumidificăm casa și ce să facem pentru a evita problemele respiratorii? Cei care nu au un aparat de aer condiționat, care are funcția dezumidificare pot lua măsuri simple de precauție pentru a evita să locuiască într-o casă în care există un exces de umiditate.

În primul rând, ori de câte ori vremea vă permite, deschideți pur și simplu ușile și ferestrele. Ferestrele trebuie deschise și atunci când gătiți ceva. 

Pentru a evita umiditatea excesivă, nu trebuie să uscați niciodată hainele în casă, mai ales dacă le plasați deasupra caloriferelor. În plus, pentru a evita condensul, ar trebui să aplicați pe pereți o tencuială anti-mucegai.

Cum să scapi pentru totdeauna de gândacii de bucătărie: 4 metode eficiente

Și în orice caz, dezumidificatorul natural, care poate fi folosit oricând, așa cum ne sfătuiesc bunicile noastre, este sarea grunjoasă, care absoarbe umezeala.

În acest sens, trebuie doar să așezați pahare de plastic sau boluri cu sare grunjoasă în punctele  strategice ale casei, începând de la bucătărie unde sunt mereu aburi.

Vezi și:

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

Atunci când în casă este frig, iar afară umiditatea este ridicată, în jurul ferestrelor apare mucegai. La primele urme de mucegai, trebuie luate măsuri Gospodinele cu experiență cunosc câteva mijloace, care te vor ajuta să scapi de mucegai cu un efort minim și folosind mijloace improvizate.

Cel mai adesea, mucegaiul negru apare în colțuri, în jurul garniturii geamului de termopan, pe elementele de fixare și pe balamale. Toate aceste zone trebuie prelucrate cu atenție.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Pentru a elimina mucegaiul negru de la ferestre, încearcă înălbitor. Înmoaie câteva bucăți de hârtie igienică în înălbitor și lipește-le pe zonele afectate de mucegai. Asigură-te că hârtia este lipită bine de zonele mucegăite. Lăsă hârtia lipită de zonele afectate de mucegai circa12 ore. După ce timpul a expirat, vei vedea că mucegaiul a dispărut complet.

În loc de hârtie igienică poți folosi cârpe de bumbac. Dacă dorești poți înlocui înălbitorul cu alte produse, destinate combaterii mucegaiului. Aceste produse pot fi achiziționate din majoritatea supermarketurilor. 

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic 

Și dacă ai mai multă încredere în metodele populare de a scăpa de mucegai, atunci poți face  acasă următorul preparat. 

Se ia 100 grame de apă, 50 grame de oțet, 50 grame de  peroxid de hidrogen și 25 grame de acid boric. Amestecă bine toate ingredientele. Înainte de a le aplica pe zonele cu mucegai, încălzește  amestecul și acoperă zonele afectate de mucegai. Lăsă-l să acționeze câteva ore și apoi spălă zonele cu apă curată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel