Cum se dezgheață corect carnea. Toți greșim la acest capitol

Dezgheţatul cărnii poate reprezenta o problemă atunci când sunteţi în criză de timp şi vreţi să gătiţi ceva rapid. Cu toate astea, soluţii există.

 
 

Dacă vreţi să dezgheţaţi carnea, trebuie doar să o scoateţi din congelator şi să o lăsaţi în frigider. În acest mod va sta la o temperatură constantă, potrivită, iar bacteriile nu vor putea să se dezvolte. În acest fel va fi perfectă pentru consum.

Potrivit Departamentului pentru Agricultură a Statelor Unite ale Americii, dacă dezgheţaţi carnea în acest mod o puteţi chiar recongela, asta dacă nu mai vreţi să o gătiţi din nou. 

Textură mai bună

Dezgheţatul cărnii în frigider nu este doar o chestiune de siguranţă a alimentelor, ci şi una de gust.

Atunci când va fi gătită va avea o textură mult mai bună, pentru că umiditatea este reabsorbită în fibre.

În cazul decongelării rapide, carnea va fi mult mai uscată şi mai tare în urma tratamentului termic, scrie exquis.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel