Îți amintești de delicioasele frigănele? Dacă vrei să le pregătești chiar tu, în locul mamei sau al bunicii, de această dată, iată rețeta extrem de simplă.
Ingrediente
pâine feliată
2 ouă
200 ml lapte
un praf de sare
100 ml de ulei
Cum se prepară
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare cât luăm cu două degete. Batem ouăle foarte bine, folosind un tel sau o furculiţă. Adăugăm laptele şi amestecăm totul, potrivit pofta-buna.com. Încingem uleiul. Înmuiem pâinea în amestecul de ou cu lapte și apoi o punem la prăjit în uleiul încins. Focul trebuie să fie potrivit. Când se rumenesc uşor pe o parte, se întorc pe cealaltă parte.
Pregătim o farfurie pe care aşezăm hârtie absorbantă. În aceasta vom scoate friganelele, ca să se scurgă surplusul de ulei.
Vezi și: Tigaie "Mic dejun", rețetă. Cel mai simplu și sățios preparat pentru masa de dimineață
Omletă ţărănească la cuptor. Rețeta simplă de mic dejun
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu