Ai poftă de ceva dulce și rapid? Încearcă rețeta de gogoși cu iaurt!
Publicitate
Iată o rețetă simplă pentru gogoși cu iaurt:
250g făină
200g iaurt
2 ouă
50g zahăr
1 linguriță praf de copt
1 linguriță extract de vanilie
oțet pentru prăjit
zahăr pudră
ulei pentru prăjit
Într-un bol mare amestecă făina, zahărul și praful de copt.
În alt bol bate ouăle și adaugă iaurtul și extractul de vanilie. Amestecă bine până când compoziția devine omogenă.
Toarnă compoziția lichidă peste mixul de făină și amestecă până obții un aluat omogen. Nu amesteca prea mult, doar până când ingredientele sunt încorporate.
Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu.
Cu ajutorul unei linguri ia cantități mici de aluat și formează gogoși rotunde sau poți tăia aluatul cu un pahar pentru a obține gogoși uniforme.
Prăjește gogoșile în uleiul încins până devin aurii pe ambele părți.
Scoate gogoșile pe un șervețel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
După ce s-au răcit puțin, pudrează gogoșile cu zahăr pudră.
Servește gogoșile calde alături de ceai sau cafea.
Poți să le personalizezi adăugând scorțișoară în aluat sau poți umple gogoșile cu gem sau ciocolată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu