Cum se face borșul de casă. Rețeta care-ți amintește de copilărie. Borșul făcut în casă nu se poate compara cu niciun produs aflat acum pe piață. Se prepară extrem de ușor, iar ciorbele vor avea o savoare minunată.
Ingrediente: 5l apă, 500 g tărâțe de grâu, 100 g pâine neagră (fără aditivi alimentari), 3 linguri făină de porumb (mălai) și leuștean.
Cum se face borșul de casă. Într-un vas emailat cu capac se face o plamadă (maia) prin umezirea cu apă rece a amestecului format din 250 g tărâțe și 100 g pâine neagră fărămițată, scrie libertatea.ro.
Cum se face borșul de casă. Se lasă timp de 2 zile la dospit. Se adaugă restul de tărâțe, cele 3 linguri de mălai și leușteanul.
Cum se face borșul de casă. Peste acestea se toarnă apa la temperatura de 60 grade, cca 2/3 din capacitatea vasului. Se amestecă cu o lingură de lemn de 2-3 ori pe zi. Vasul cu conținutul obținut se păstrează într-un loc călduț.
Cum se face borșul de casă. După limpezire, lichidul se toarnă în sticlă de sticlă și se păstrează la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News