Ciorba de văcuță este fără doar și poate preferata multora dintre români. Iată cum se face.
700 g pulpă de vită cubuleţe
4 l apă rece
2 morcovi potriviţi
2 felii de ţelină
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1 ardei gras roşu
2 cartofi roşii medii
100 g bob proaspăt
100 -125 ml suc de roşii
cca 200 ml borş
2-3 linguri leuştean proaspăt
2 linguri pătrunjel proaspăt
sare
smântână + ardei iuţi (pentru servit)
Vezi și: Cum faci cel mai pufos piure. Secretul pe care doar chefii bucătari îl știu
Umplem o oală cu apă rece, adăugăm 2 linguriţe de sare şi bucăţile de carne de vită. Punem oala pe foc mic spre mediu şi fierbem carnea cca 1h30m. În timp ce fierbe, eliminăm spuma formată la suprafaţă. În momentul în care carnea se poate străpunge cu fuculita, adăugăm ceapă tocată mărunt, morcovii, ţelina şi păstarnacul tăiate în cubuleţe mici, scrie lauraadamache.ro.
Acoperim oala parţial, reducem focul puţin (ciorba nu trebuie să fiarbă în clocote mari) şi o fierbem încă cca 15 minute sau până când rădacinoasele sunt fierte pe jumătate. Adăugăm cartofii şi ardeii tăiaţi şi fierbem ciorba încă 10 minute.
Adăugăm bobul, curăţat de păstaie şi de coajă, sucul de roşii şi borşul dat într-un clocot înainte.
Ciorba de văcuţa cu bob proaspăt Fierbem ciorba de văcuţa încă 10 minute, apoi stingem focul, adăugăm leuşteanul şi pătrunjelul şi acoperim oală cu capac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu