Dacă vrei să faci colivă, dar este pentru prima dată, această rețetă îți va fi de folos.
Ingrediente
1 kg arpacaş de grâu
4,2 l apă
500 gr zahăr(sau după gust)
100 g biscuiţi(opţional)
nucă măcinată/mărunţită
nucă de cocos(opţional)
esenţă de rom
esenţă de vanilie
zahăr vanilat
sare după gust
bomboane ornament
Cum se prepară
Se spală arpacaşul în multe ape, până apa rezultată este limpede. Apa se pune la fiert cu sare, după gust, într-un ceaun. Când a dat în fiert, se pune arpacaşul şi se lasă la foc mic, potrivit bucataresele vesele. Se amestecă din când în când, să nu se prindă de ceaun.
Atunci când grâul este aproape fiert se adăugă şi zahărul şi se mai fierbe până ce toată zeama scade. Se lasă să se răcească bine și, apoi, se amestecă cu biscuiţi făcuţi făină, nucă măcinată sau mărunţită cu sucitorul, nucă de cocos şi arome după gust (rom, vanilie).
Se aşază pe platou şi se ornează după preferinţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News