Laptele prins ne duce cu gândul la copilărie, la bunicii noştri care făceau totul acasă, fără să dea banii pe iaurtul din comerţ. Dacă vrei să mănânci natural, prepară-l acasă. Iată cum se face laptele prins de casă.
Ai nevoie de un litru de lapte proaspăt gras nefiert (min. 3,5%) și 3 borcane de 330 ml Turnăm laptele în borcanele curate și le acoperim cu șervețele sau cu bucăți de tifonul. Acestea protejează conținutul borcanelor împotriva insectelor și prafului.
După ce am acoperit borcanele le-am așezat la un loc călduț, cam la 22°C – adică la temperatura pe care o am în casă, scrie savoriurbane.ro. Vara durează cam 2 zile, iarna poate dura și 3 zile până se acrește. Fermentația depinde de temperatura ambientală. În niciun caz nu expunem borcanele la soare direct sau la căldură excesivă (nu le punem în cuptor sau lângă sobe).
După ce laptele se prinde, se pune capacul și se bagă la frigider. Se poate păstra astfel 3-4 zile fără probleme. Înainte de servire se amestecă bine cu lingura în borcan pentru a omogeniza părțile închegate cu zerul din jur.
Vezi și: Pui la ceaun cu mujdei de usturoi și mămăligă. Rețetă pe sufletul românilor
Cum se prepară tochitura de porc. Rețetă tradițional românească
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News