Cum se face maioneză de casă. Rețeta originală, gata în trei minute. Iată cum arată rețeta originală, cea franțuzească, de maioneză. Se prepară rapid.
Cum se face maioneză de casă. Rețeta originală, gata în trei minute. Ingrediente
2 gălbenuşuri proaspete (crude) – pentru varianta bătută cu ţelul de mână sau 2 ouă întregi pentru varianta cu blenderul
300 ml ulei
1-2 linguri zeamă de lămâie
sare, piper alb măcinat
2 linguri de apă fierbinte (clocotită)
opţional: 2 linguriţe cu vârf de muştar
Vezi și: Secretul mujdeiului de usturoi delicios. Ce nu trebuie să adaugi în el niciodată
Cum se face maioneză de casă. Rețeta originală, gata în trei minute. Se toarnă uleiul într-un recipient înalt sau borcan. Se adaugă peste el ouăle, zeama de lămâie şi piperul. Se adaugă şi cele 2 linguriţe de muştar (cu vârf), potrivit savoriurbane.com.
Cum se face maioneză de casă. Rețeta originală, gata în trei minute. Se mixează bine de tot cu blenderul. Se pun 150 ml de apă la fiert. După fierbere, se pun 2 linguri de apă fierbinte şi se amestecă cu o lingură. Se adaugă sarea şi maioneza este gata! Se pune în castron şi se dă la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu