Mămăliga pripită este preparatul moale, cunoscut ca "mămăliga orăşenilor". Se prepară în doar 15 minute.
Reţeta de mămăligă pripită, oferită de maestrul culinar Nicolae Curelea pentru Adevărul, este extrem de simplă și la îndemână.
- trei ceşti apă, o linguriţă sare, două linguriţe unt, o ceaşcă mălai ( cantitatea poate varia în funcţie de calitatea mălaiului şi dacă este măcinat grosier sau mediu ); jumătate de ceaşcă smântână. O ceaşcă trebuie să aibă 240 ml.
Încălziţi apa într-un ceaun sau oală până fierbe. Adăugaţi sarea şi untul. Cu o mână, turnaţi încet mălaiul în apa care fierbe, în timp ce cu cealaltă amestecaţi continuu până ce tot mălaiul s-a terminat, iar lichidul începe să fiarbă din nou. Imediat, daţi focul mic şi continuaţi să amestecaţi până ce mămăliga începe să se îngroaşe şi toată apa a fost absorbită.
Timpul de fierbere ar trebui să fie în jur de 10-15 minute. Acoperiţi ceaunul cu un capac şi lăsaţi să stea alte 2 minute. Apoi scuturaţi ceaunul pentru a se desprinde marginile mămăligii şi răsturnaţi-o într-un castron sau pe un platou adânc. Distribuiţi mămăliga pe fiecare farfurie cât timp este fierbinte şi moale. Puneţi pe fiecare porţie o bucată de unt şi smântână din belşug.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News