Îți amintești de zilele parfumate în care bunicii se apucau de pregătirea mustului? Ei bine, acel moment se apropie și, de data aceasta, poate ar fi timpul să preiei ștafeta. Iată rețeta pe care trebuie să o urmezi, dacă vrei să te poți bucura de gustul de odinioară.
De ce ai nevoie:
- struguri (albi sau negri)
- zdrobitor
- teasc
- vas pentru colectat mustul
- damingeana din sticlă
- sita pentru strecurat
Vezi și: Cum faci ZACUSCĂ. Rețeta de acum 100 de ani. Este cea mai bună!
Cum faci COMPOT de PRUNE. Rețeta ușoară și delicioasă
Cum se prepară
"Am folosit struguri proaspăt culeşi din viţă de vie, pe care I-am zdrobit într-un vas mai mare. Pe aceştia I-am pus în teasc pentru a fi presaţi. Noi am pus în teasc şi boabe de la struguri zdrobiţi, dar şi boabele de struguri proaspăt culeşi. Asta-i treaba pentru cei cu forţa, aşa că mi-am lăsat soţul să învârtă la acesta, până nu a mai ieşit deloc must.
Sucul care a curs a fost colectat într-un vas mare. Am strecurat sucul strugurilor şi l-am pus în damingene de sticlă. Dacă doriţi să încetiţi fermentarea mustului pentru câteva săptămâni îl ţineţi la frigider, punând un dop găurit prin care să răsufle uşor. Pentru un must mai acidulat îl lăsaţi, aşa cum am spus, fără să închideţi ermetic damingeana (sau sticlele) pentru câteva zile la temperatura camerei", a explicat Diva în Bucătărie.
Vezi și: Cum se face GEMUL de PRUNE. Cea mai bună rețetă. Îți iese garantat!
Cum se face BULIONUL. Nu trebuie să-ți lipsească din cămară. REȚETA foarte SIMPLĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci