Socata este una dintre băuturile verii care nu trebuie să îţi lipsească în weekend-urile extrem de călduroase. Sucurile din comerţ pot fi înlocuite cu succes.
- 10 flori de soc
- 1 kg de zahăr
- 4 lămâi tăiate felii
- 5-7 grame drojdie sau o lingură cu boabe de orez (pentru a asigura fermentaţia)
- 10 litri apă plată
Vezi și: De ce să pui smântână în cafea. Rezultatul este fabulos!
Punem 4-6 linguri de zahăr la carameliza, iar când se topeşte şi capătă culoarea arămie, stingem cu apă. Toate ingredientele le punem într-un borcan mare, amestecăm şi acoperim vasul. Lăsăm să fermenteze cel puţin patru zile şi amestecăm zilnic de două ori pentru ca zahărul să se topească. Dacă lăsăm prea mult la fermentat, riscăm să se alcoolizeze. Socata Sse servește în pahare înalte, cu o feliuţă de lămâie, cuburi de gheaţă şi o frunzuliţă de mentă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu