Beurre Noisette este o rețetă franțuzească senzațională de sos de unt de care te vei îndrăgosti.
Ingrediente
250 g unt
4 lingurițe zeamă de lămâie
sare
piper
Cum se prepară
Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare. Se adaugă untul în tigaie și se gătește câteva minute la foc mic. Se amestecă până ce untul începe să se maronească ușor pe fundul tigăii și dezvoltă aroma de alune de pădure, potrivit retete.unica.ro. Nu se va lăsa să se ardă untul! Se adaugă zeama de lămâie, se amestecă repede și se ia de pe foc repede. Se asezonează cu sare și piper. Beurre Noisette se poate refrigera într-un borcan cu capac pâna la 5 zile.
Sosul de unt franțuzesc se prepară în porții mici, pentru ca untul să se gătească uniform. Pentru a observa mai bine procesul de gătire, se recomandă folosirea unei tigăi deschise la culoare. Se va amesteca în mod constant de la primele momente de maronire a untului. Beurre Noisette se va transfera imediat într-un castron, nu se va ține în tigaie. Din cauza căldurii remanente sosul va continua să se gătească și să se ardă.
Vezi și: Salata "Prima Zăpadă" - Deliciu cu pui și castraveți murați: Rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News