Cum se face Tzatziki, rețetă. Tzatziki este unul dintre sosurile preferate ale turiștilor care vizitează Grecia și ajung să se îndrăgostească de bucătăria elenă. Cum îl poți pregăti chiar la tine acasă? Extrem de simplu. Iată rețeta.
400g iaurt grecesc sau amestec de iaurt cu smântână
1 castravete mare sau 4-5 mici, de vară
sare, piper
zeama de la jumătate de lămâie sau lime (opţional)
5-6 căţei de usturoi zdrobiţi
1 lingura de ulei de măsline
puţin cimbru verde (opţional)
o mână de mărar verde tocat
Cum se face Tzatziki, rețetă. Se decojește castravetele şi se toacă în formă de baghete (chibrit). Se sărează bucăţelele de castravete şi se pun într-o strecurătoare 5 minute, scrie savoriurbane.ro. Între timp se curăţă usturoiul.
Cum se face Tzatziki, rețetă. Într-un castron se pune iaurtul grecesc şi se adaugă castraveţi săraţi şi scurşi, usturoiul tocat, zeama de la o jumătate de lime şi o mână de mărar tocat. Se pune sare marină şi piper.
Cum se face Tzatziki, rețetă. Cu o lingură se amestecă toate ingredientele şi se adaugă puţin ulei de măsline (o linguriţă). Se stropeşte cu ulei de măsline la suprafaţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News