Este sezonul în care gospodinele își fac provizii pentru iarnă. Din cămara lor nu trebuie să lipsească, sub nicio formă, sucul de roșii. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- roşii cât mai bine coapte
- sare
- zahăr
- frunze de dafin
- frunze de busuioc
Vezi și: Cum faci cele mai bune CHIFTELUȚE MARINATE. Rețeta preferată a bucătarilor
Cum se prepară
Spală bine roşiile şi curăţă-le de codiţe. Dacă sunt mari, taie roşiile în jumătăţi sau sferturi, apoi dă-le prin maşina pentru bulion. Odată obţinut sucul de roşii, pune-l la fiert cu sare după gust şi o lingură de zahăr pentru fiecare 3 litri de suc de roşii, potrivit retetepractice.ro. Tot la fiecare 3 litri de suc de roşii adaugă şi o frunză de dafin şi 2-3 de busuioc, în funcţie de cât de intensă vrei ca aroma să fie. Lasă sucul la fiert la foc mic, până când îşi reduce volumul cu cca 15% din total.
În răstimp, spală sticlele sau borcanele şi capacele lor şi pune-le la sterilizat după cum urmează. Într-o cratiţă mare, pune apă până la jumătate şi scufundă borcanele şi capacele odată ce apa fierbe. Pune capacul cratiţei pentru o baie de abur eficientă şi pentru o sterilizare corectă şi lasă-le la fiert pentru 10-15 minute.
Când sucul de roşii este gata, scoate frunzele de dafin şi busuioc şi toarnă-l în borcanele proaspăt sterilizate, aşezate pe o tavă de metal. Imediat ce ai umplut borcanele, pune-le capacul şi întoarce-le invers. Când se mai răcesc puţin, aşază-le într-o pătură, până când se răcesc complet. Depozitează sucul de roşii într-un loc uscat şi întunecos.
Vezi și: Cum cureți RAPID cartofii fierți. Cel mai tare TRUC! (VIDEO)
Cum faci PÂRJOALE moldovenești PUFOASE. Trucul gospodinelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News