Tiramisu este un desert de nerefuzat, mai ales la finalul unei zile încărcate. Iată cum se prepară...
Ingrediente
200 ml cafea tare
40 ml coniac
4 ouă
50 g zahăr
500 g mascarpone
150 g pişcoturi
2-3 linguri cacao
Cum se face tiramisu
Se pregătește cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, potrivit retete.unica.ro.
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.
Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.
Se întinde restul de cremă, iar deasupra se presară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore.
Citește și:
Prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine. Rețeta fără coacere
Ingrediente
Pentru baza prăjiturii:
1 pachet de pișcoturi pentru Tiramisu
1 pachet de biscuiți cu cacao
500 ml lapte
Pentru cremă:
500 gr mascarpone
400 gr ciocolată albă
200 ml frișcă lichidă, naturală
10 gr gelatină
100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
1 praf de sare
250 gr afine proaspete sau congelate
Cum se prepară
Înainte de a da startul preparării prăjiturii, asigură-te că ai adus pe masa de lucru atât ingredientele necesare, cât și ustensilele de lucru. Ai nevoie de un mixer cu bol în dotare, de un alt recipient pentru lapte și de o oală pentru cremă. Pregătește și o tavă de chec sau o formă dreptunghiulară de yena în care vei monta prăjitura fără coacere.
Cum prepari crema
Așază cratița pe o plită sau pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă frișca lichidă în cratiță și las-o să se înfierbânte, atât cât suportă degetul mic de la mână temperatura de fierbere. Rupe ciocolata albă în bucăți mici și adaug-o în cratița cu frișca. Stinge focul și amestecă intens ciocolata albă până când se topește și obții o compoziție omogenă, scrie catine.ro.
Hidratează gelatina în 30 ml de apă, dilueaz-o în baie de aburi și adaug-o în compoziția de ciocolată albă. Amestecă intens pentru a se omogeniza. Lasă apoi compoziția să se răcească.
Pune mascarponele în bolul mixerului și adaugă zahărul pudră cu aromă de vanilie. Amestecă bine cele două ingrediente până când compoziția capătă cremozitate. Adaugă compoziția de ciocolată răcită și un praf de sare.
Cum montezi prăjitura
În forma de chec sau cea de yena, adaugă un strat din crema de mascarpone. Înfige din loc în loc câteva afine. Așază deasupra un rând de pișcoturi pe care le treci ușor prin lapte. Continuă cu un strat de cremă de mascarpone și afine, apoi cu un alt rând de pișcoturi trecute prin lapte. Urmează ultimul rând de cremă și la final un rând de biscuiți cu cacao, trecuți și aceștia prin lapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu