Iată cum trebuie să procedezi în cazul legumelor congelate când vrei să prepari ceva.
Legumele trebuie fierte într-o cantitate mică de apă, așa ca apa să acopere legumele nu mai mult de 1 cm. Cea mai bună metodă de fierbere se consideră fierberea la abur și fierberea în cantități mici de apă, potrivit ecology.md.
Cu cît mai mari sînt legumele, cu atît pierd mai puține substanțe hrănitoare. De asemenea, legumele întregi își păstrează mai bine proprietățile, decît tăiate bucăți.
Legumele congelate - roșiile, mazărea verde, mixurile de legume - se pun la fiert, fără a le dezgheța, în apă clocotită.
Pentru a păstra vitaminele, legumele se pun doar în apă clocotită, cu porții mici.
Vezi și: De ce să pui o aspirină în mașina de spălat. Este foarte eficientă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu