Pastele ne salvează atunci când vrem să gătim ceva, dar frigiderul este gol.
Este suficient să fierbem pastele, să adăugăm un sos și masa este gata. Cu toate acestea, unele gospodine întâmpină dificultăți. De exemplu, pastele se pot lipi în timpul fierberii. Dar acest lucru poate fi evitat.
Multe gospodine adaugă ulei vegetal în apă, atunci când gătesc pastele. Cu toate acestea, densitatea uleiului este mai mică decât cea a apei, așa că uleiul se va ridica pur și simplu la suprafață, în loc să se înfășoare în jurul pastelor. Prin urmare, adăugarea uleiului în apa pastelor nu este o garanție că acestea nu se vor lipi.
Cum să crești usturoiul pe balcon? Rezultatul te va surprinde
Este important să fim atenți la altceva atunci când gătim pastele. Trebuie să urmăm proporțiile între paste și apă și problema se va rezolva.
La un litru de apă, se iau 100 grame de paste și 10 grame de sare. Timpul de fierbere a pastelor este indicat pe pachet. Aceste informații sunt foarte importante, deoarece unele paste se fierb 5-6 minute, iar altele - 10-12 minute.
Pesto din vinete, dovlecei și roșii cherry: este gata în 5 minute și e senzațional de gustos
Pentru paste „al dente”, trebuie să scădem 1-2 minute din timpul de gătire indicat. Pentru ca pastele să nu se lipească, este necesar să le gătim într-o cratiță mare și la foc iute. Sarea se adaugă la sfârșitul gătitului.
Vezi si:
Supa de ceapă este un preparat delicios, interesant și destul de simplu.
Ingrediente:
unt - 80 grame,
ceapa dulce - 3 bucăți,
usturoi - 2 căței,
supă de vită - 1,5 litri,
coniac - 50 grame,
frunză de dafin - 1 bucată,
cimbru proaspăt - 2 linguri,
sare și piper negru după gust,
o baghetă,
brânză rasă - 120 grame.
Tăiați ceapa în rondele subțiri și tocați usturoiul. Topiți untul într-o tigaie și adăugați ceapa. Căliți ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Reduceți focul la mic și continuați să gătiți până când ceapa este aurie și caramelizată, circa 20 de minute. Asigurați-vă că ceapa nu se arde.
Clătite ușoare, preparate după rețeta „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos
Adăugați usturoiul. Transferați apoi amestecul de ceapă și usturoi într-o cratiță și adăugați bulionul, coniacul, frunza de dafin și cimbru. Fierbeți cel puțin o oră. Asezonați supa cu sare și piper.
Împărțiți supa în boluri pentru cuptor și puneți câte 2 felii de baghetă pe fiecare bol. Adăugați brânza mărunțită deasupra baghetei. Coaceți supa până când brânza se topește și se rumenește, adică circa 3 minute. Poftă bună!
Vezi și:
Șnițelele de varză au un gust unic. Se fac foarte ușor, rapid și fără prea multe bătăi de cap. Cei care le-au gustat spun că sunt mai bune decât cele din carne. Dacă încă nu le-ați încercat, vă recomandăm să le preparați.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
varză - 500 de grame,
apă - 800 mililitri,
ceapă - 2 bucăți,
usturoi - 2 căței,
ouă - 3 bucăți,
făină - 4 linguri,
piper negru măcinat - 1 linguriță.
Se toacă mărunt varza și se transferă într-o oală. Se adaugă apă și se pune pe aragaz. Varza se fierbe circa zece minute. Scurgeți apa și lăsați varza să se răcească.
O tigaie se pune pe foc. Turnați ulei și prăjiți ușor ceapa tocată și usturoiul pisat. În bolul cu varză se adaugă ouăle, ceapa și usturoiul.
Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție
Adăugați făina, sarea, piperul și amestecați bine. Acum cu o lingură, luați câte puțin aluat și puneți-l într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți șnițelele pe ambele părți la foc mediu. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu