De departe, cea mai bună cafea este cea făcută la ibric. Nu doar că aroma este mai intensă, este și sănătoasă.
Iată ce trebuie să știi atunci când vrei să faci cafea la ibric
1. Foloseşte un ibric cu gât îngust
2. Fierbe cafeaua la foc mic
3. Adaugă 2-3 cristale de sare pentru a intensifica aroma
4. Nu lăsa cafeaua să dea în clocot. Imediat ce crusta formată începe să se ridice, ia ibricul de pe foc. Repetă această procedură de trei ori.
5. Nu pune cafeaua în ceaşcă imediat ce ai stins focul. Aşteaptă 30 de secunde, apoi toarn-o în ceaşcă
6. În cazul în care consumi cafea cu lapte, încălzeşte puţin laptele pentru a obţine o cafea nici prea tare, nici prea slabă, cu un gust suficient de intens.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu