Cum se fierbe CORECT orezul. Așa nu se va lipi niciodată. Ai GREȘIT până acum! Trucul bucătarilor

Tu știi cum se fierbe corect orezul? Există câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont. Astfel nu se va lipi niciodată și va ieși perfect.

Lasă orezul la înmuiat în apă suficientă pentru minim o oră, înainte de a-l găti, potrivit retetepractice.ro. Aruncă apoi apa tulbure şi clăteşte orezul în mai multe ape, până devine mai limpede.

Mulţi oameni fierb orezul în raport de 1:3, adică o parte de orez la trei părţi de apă. În aceste proporţii, cantitatea de apă este puţin prea mare pentru orezul fiert. Foloseşte în schimb un raport de 1:2, adică două părţi de apă pentru fiecare parte de orez.

Ai să observi că bobul de orez se fierbe perfect, nu rămâne tare, însă nici nu se înmoaie încât să se lipească de celelalte boabe de orez.

Vezi și: Chiftele arăbeşti cu sos. Rețeta perfectă pentru zilele mohorâte. O explozie de arome!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel