Toată lumea are în casă ață dentară, care ne ajută să îndepărtăm acumulările de placă bacteriană din spațiile interdentare și subgingival.
Dar știți că ața dentară poate fi folosită nu doar pentru igiena bucală? Există cel puțin trei moduri de folosire a aței dentare.
Metoda 1. Cu ajutorul aței dentare, puteți tăia brioșe și prăjituri, brânzeturi. De obicei, aceste produse se lipesc de cuțit, dar cu ața dentară veți scăpa de acest lucru. Data viitoare când trebuie să tăiați o prăjitură, folosiți ața dentară.
Metoda 2. Cu ajutorul aței dentare, puteți coase nasturi. Firele de ață din bumbac se pot rupe adesea, mai ales pe haine masive. Acest lucru nu va funcționa cu ața dentară, deoarece are o rezistență semnificativ mai mare.
Nu aruncați tigăile arse! Cu acest truc ingenios toate oalele vor străluci din nou
Metoda 3. Inelul a rămas blocat pe deget? Ața dentara vă vine din nou în ajutor. Înfășurați firul de ață dentară strâns în jurul degetului. Apoi puteți scoate ușor inelul blocat, care va aluneca pe firele de ață dentară.
Diferite obiecte din casă au multe utilizări, despre care, deseori, nu știm. Și ața dentară este un astfel de exemplu. Acum, iată, cunoașteți trei moduri de folosire alternativă a aței dentare.
Periuța de dinți este un obiect indispensabil pentru igiena și perierea zilnică a dinților. O folosim, zilnic, pentru reducerea riscului de apariție a cariilor dentare și a altor probleme care afectează cavitatea bucală. În prezent, pe piață sunt disponibile diferite modele: periuțe de dinți electrice, manuale, cu peri duri sau moi.
Mulți s-ar putea să nu se gândească la asta, dar periuța de dinți poate fi un incubator pentru bacterii și murdărie. O periuță de dinți murdară poate deteriora dinții și gura. După ce o folosiți, nu este suficient doar să o clătiți cu apă.
Petele galbene de pe obiectele sanitare vor dispărea fără urmă: ai nevoie de un produs din cămară
În primul rand, periuța de dinți trebuie depozitată întotdeauna cu perii dispuși în sus, astfel încât apa rămasă să curgă în jos. Este indicat să nu depozitați periuța împreună cu cele ale altor membri ai familiei, deoarece perii s-ar putea atinge între ei, favorizând transmiterea eventualelor bacterii.
În plus, se recomandă să evitați depozitarea periuței de dinți într-un capac de protecție, deoarece aceasta reține umiditatea creând un mediu prolific pentru bacterii.
Îndepărtați orice reziduuri de alimente de pe peri după curățarea dinților, deoarece acestea provoacă formarea și răspândirea bacteriilor. Efectuați această operațiune cu apă fierbinte trecând cu degetele peste peri. După o boala este indicat să schimbați periuța de dinți sau sa o dezinfectați.
În afară de apă de gură, oțet și bicarbonat de sodiu, iată o modalitate simplă de a vă dezinfecta periuța de dinți și cum să o păstrați.
Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante
Pentru a menține o bună igienă orală, regula este să vă periați dinții de trei ori pe zi și să vă dezinfectați periodic periuța de dinți.
Dezinfectarea periuței de dinți se poate face prin achiziționarea unor produse speciale sau pur și simplu punând-o într-o cană în care ați turnat apă de gură. Țineți periuța peste noapte în apă de gură, apoi clătiți-o înainte de a o folosi.
O altă soluție este să o lăsați scufundată timp de o oră într-o cană cu apă oxigenată și apoi să o clătești bine. În caz contrar, puteți opta să o țineți într-o soluție de apă, bicarbonat de sodiu și oțet.
Unii nu știu că periuța de dinți poate fi dezinfectată în apă clocotită timp de aproximativ trei minute. În loc de apă de gură, oțet și bicarbonat de sodiu, aceasta ar putea fi o modalitate excelentă de a dezinfecta periuța de dinți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News