Gospodinele care au, mereu, casă plină de plante vor să țină pasul cu anotimpurile. Pentru asta, au grijă de plante, specifice fiecărui anotimp.
Fiecare anotimp are, de altfel, propriile culori și plante. Toamna este un anotimp care ne poate oferi adevărate spectacole de culoare.
Printre florile toamnei regăsim și crizantemele, un simbol al iubirii și prosperității în Orient. Florile au culori variate și foarte intense, de la galben până la violet. În plus, sunt foarte frumoase și creează corole mari. Crizantemele rezistă mult, dacă sunt respectate câteva reguli de cultivare.
Spre deosebire de alte flori ale toamnei, crizantemele au o particularitate de invidiat. De fapt, ele ar putea fi cultivate atât în ghivece, cât și în pământul din curte, fiind ideale și pentru cei care au doar un balcon.
Cu toate acestea, în pământul din curte, crizantemele cresc mai repede decât în ghivece, deoarece găsesc mai ușor nutrienții de care au avea nevoie. În ghivece, care ar trebui să fie mari, crizantemele au nevoie de fertilizări mai dese (cam la 20 de zile) cu produse specifice.
Un alt secret al grădinarilor este solul care trebuie pus în ghivecele cu crizanteme. Solul trebuie să fie moderat moale, ventilat și bine drenat. De exemplu, puteți amesteca solul cu puțin nisip, iar în ghivece trebuie să creați și un substrat din argilă.
Plasați aceste plante în toată casa și veți scăpa de mucegai și umezeală
În ceea ce privește locul în care se pun ghivecele cu crizantemele, pentru a le păstra vii chiar și iarna, ar trebui să alegeți o zonă cu umbră parțială. Soarele de dimineață este de preferat celui de după-amiază. Alegeți un colț de grădină sau de balcon ferit de curenți și ploi abundente.
Cum se udă crizantemele?
Pentru a încheia cu ultimul secret, aceste flori au nevoie de apă doar atunci când solul este uscat la atingere. În ceea ce privește cantitatea apei, udările trebuie sa fie generoase și constante, mai ales în perioada de înflorire.
În cele din urmă, nu uitați să lăsați apă în farfuria ghivecelor cu crizanteme. Așadar, iată cum puteți crește crizanteme în ghivece.
Vezi și:
Majoritatea gospodinelor comit trei greșeli, după ce cumpără o plantă nouă în ghiveci și o aduc acasă.
Aceste greșeli pot avea consecințe neplăcute pentru toate plantele din casă. În cel mai bun caz, planta nou cumpărată, pur și simplu, nu va prinde rădăcini în noul mediu.
Greșeala unu: Carantina este neglijată. Noile ghivece cu plante, aduse în casă direct din magazin, trebuie plasate în carantină pentru cel puțin o săptămână. În acest timp, la fiecare 2-3 zile trebuie să verificați semnele de boală sau prezența dăunătorilor.
Greșeala doi: Prea multă lumină. Chiar dacă ați cumpărat plante iubitoare de lumină, nu vă grăbiți să alegeți cel mai luminos loc pentru ele pe pervaz. Este mai bine ca plantele să stea puțin la umbră.
Greșeala trei: Nu mutați planta în alt ghiveci. Chiar dacă planta nu înflorește, transplantul în alt ghiveci nu poate fi efectuat mai devreme de 2-3 săptămâni. Planta are nevoie de timp pentru a se adapta la un loc nou.
Plasați aceste plante în toată casa și veți scăpa de mucegai și umezeală
Și chiar dacă planta arată sănătoasă și viguroasă, trebuie ajutată să supraviețuiască stresului cauzat de schimbarea habitatului și al transportului. Planta trebuie protejată de curenții de aer, de temperaturile extreme, de soarele strălucitor și de aerul uscat.
De asemenea, nu vă grăbiți cu îngrășământul. Este suficient doar să o udați și să o pulverizați cu apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu