Toți pașii de urmat pentru a păstra corect albușul de ou în frigider sau congelator. Afla cum.
Oul este un aliment bogat în proteine și săruri minerale, sărac în calorii și este un aliment consumat de mulți sportivi.
Uneori, însă, separăm albușul de gălbenuș în pregătirea rețetelor dulci și sărate. În aceste cazuri albușul poate fi bătut până se întărește și folosit pentru prepararea prăjiturilor sau bezelelor. Dar, dacă albușul nu își găsește o utilizare imediată, ajunge la coșul de gunoi.
Potrivit publicației Supereva, există o soluție pentru acest obicei prost: păstrarea albușurilor în frigider sau congelator respectând anumite reguli.
Dacă ai albușuri și nu știi ce să faci cu ele, sugestia este să le ții la frigider. De altfel, este posibil să le depozitezi într-un recipient etanș sau într-un pahar închis cu grijă cu folie transparentă, pentru a le folosi ulterior.
Recomandăm cu insistență să nu păstrați albușurile în frigider fără a le închide, deoarece acestea ar putea fi contaminate și își pot pierde proprietățile nutritive, în plus, oxigenul le-ar grăbi deteriorarea.
Albușurile – atât crude, cât și fierte – dacă sunt păstrate corect la frigider, pot fi folosite maxim 2-3 zile.
Ce se întâmplă dacă doriți să păstrați albușurile pentru o perioadă mai lungă? Soluția este congelatorul.
De fapt, albușul poate fi și congelat. La fel ca și în cazul păstrării la frigider, albușurile trebuie puse în recipiente speciale, bine închise și introduse la congelator unde se pot păstra până la 6 luni.
Albușurile se pot păstra și în clasicele pungi pentru congelator. O idee inteligentă ar putea fi să așezi albușurile în tava pentru prepararea cuburilor de gheață, sigilând-o cu folie: acest lucru va permite ca fiecare albuș să fie congelat individual și să îl poți folosi în momente diferite și în moduri diferite.
De asemenea, este posibil să congelați ouăle întregi ( albuș și gălbenuș) fără a împărți neapărat albușul de gălbenuș. În acest caz însă, dacă intenția este de a pregăti o rețetă dulce, este mai bine să adăugați puțin zahăr în recipientul ermetic, la fel se va proceda și cu sarea în cazul unei viitoare rețete sărate (doar un praf pt. fiecare ou întreg congelat).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News