Există o metodă prin care poți păstra mai mult timp conopida pentru a o folosi la diverse feluri de mâncare.
Conopida se înveleşte în frunzele ei verzi, se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus, fără să se atingă între ele. Se mai poate păstra şi dacă o învelim în ziare.
Ceapa se păstrează la loc uscat, pe funii. Se controlează din când în când în timpul iernii. Când ceapa a îngheţat, se lasă să se dezgheţe pe loc, fără a se schimba locul sau atmosferă pentru că se înmoaie şi se strică.
Pâinea se reîmprospătează dacă o înfăşurăm într-un tifon sau şervet umed şi o ţinem 10-15 minute la cuptor.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum se păstrează varza proaspătă. Gospodinele adevărate trebuie să știe
Gogoși făcute cu lingura. Cea mai simplă rețetă. Îți vei aminti de copilărie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News