Iată cum trebuie să păstrezi cartofii, dacă vrei să nu ai surprize neplăcute. Așa nu se vor mai strica. Ce ai de făcut.
Cartofii se păstrează în condiţii optime dacă pe locul destinat depozitării lor se presară praf de var. Se procedează astfel pentru fiecare strat de cartofi. Varul absoarbe umezeala şi distruge dăunătorii.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
Mirosul de pește sau ou, lăsat pe tacâmuri, se îndepărtează prin frecarea lor cu o felie de lămâie.
Cartofii la tavă se rumenesc mai bine dacă sunt tăvăliţi înainte prin ulei.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu