Dacă îți pregătești provizii pentru iarnă, trebuie să știi și cum să le păstrezi corect. Iată cum se depozitează zarzavaturile.
Zarzavaturile pentru iarnă se păstrează bine în lăzi în care se aşază un strat de nisip mai gros, apoi zarzavaul culcat, fără să se atingă unul de celălalt. Se pune al doilea rând de nisip şi se continuă astfel, până se termină cu un strat de nisip gros.
Ceapa se păstrează la loc uscat, pe funii. Se controlează din când în când în timpul iernii. Când ceapa a îngheţat, se lasă să se dezgheţe pe loc, fără a se schimba locul sau atmosferă pentru că se înmoaie şi se strică.
Varza proaspătă albă sau roşie se păstrează astfel: se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus, fără să se atingă între ele.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum se păstrează conopida pentru a nu se strica. Gospodinele ar trebui să știe
Gogoși făcute cu lingura. Cea mai simplă rețetă. Îți vei aminti de copilărie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News