În cazul în care îți place se prepari salata la tine acasă și să nu o cumperi din magazin, trebuie să știi cum să conservi icrele crude și cât timp le poți poți păstra în frigider.
Icrele proaspete, curățate bine, se lasă la scurs într-o sită, câteva ore și, apoi, se amestecă ușor cu sare - 10% din cantitatea de icre. Se pun într-un borcan, astfel încât acesta să se umple complet, iar deasupra se toarnă un deget de ulei.
Pregătite în acest mod, icrele se pot păstra la frigider câteva săptămâni, scrie libertateapentrufemei.ro. În acest timp, culoarea lor se deschide. Pot fi păstrate la rece timp de o lună sau chiar două luni. De câte ori iei icre din borcan, restul trebuie bine îndesat cu lingura, să nu intre aer, și acoperit din nou cu ulei.
Vezi și: Care este diferența dintre zahărul brun, zahărul alb și zahărul brut
Colțunași cu carne. Rețeta rusească delicioasă. Nu te poți opri din mâncat!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu