Lămâile sunt foarte sănătoase și conțin multe vitamine și minerale. Este important să păstrați lămâile în mod corespunzător, mai ales vara. Există multe moduri diferite de a face acest lucru corect.
Dacă nu aveți nevoie să păstrați lămâile pentru foarte mult timp, atunci înfășurați fiecare fruct în hârtie de pergament și puneți-l la frigider în compartimentul pentru fructe. În acest fel, lămâile pot fi păstrate mai mult de o săptămână și rămân proaspete.
Lămâile se pot păstra puțin timp mai mult în apă. Puneți-le într-un borcan de sticlă și umpleți-le cu apă rece. Apa trebuie schimbată la fiecare două zile și fiecare lămâie trebuie spălată bine sub jet de apă.
Metoda 1 - Puteți păstra lămâile pentru o perioadă lungă de timp într-un recipient fără oxigen. Sterilizați borcanul, puneți lămâile și o lumânare mică. Aprindeți lumânarea și închideți borcanul ermetic. Lumânarea va consuma tot oxigenul din interiorul borcanului. Această metodă ajută la păstrarea lămâilor pentru o perioadă foarte lungă de timp.
Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar
Metoda 2 - Folosiți nisip. Se usucă bine și se pune un strat de 3 cm pe fundul cutiei. Apoi pune lămâile învelite în hârtie de copt și se mai toarnă un strat de nisip.
Metoda 3 - Topiți ceara, apoi aplicați câte un strat de ceară pe fiecare lămâie cu o pensulă. Lasă ceara să se usuce. Apoi puneți lămâile într-o cutie ventilată.
O lămâie tăiată începe să se usuce rapid, dar există modalități de a o păstra proaspătă mai mult timp. Lămâia de presară cu sare sau zahăr, se așează pe o farfurie cu partea tăiată în jos și se păstrează în frigider.
Dacă lămâia este tăiată felii, stropiți-le generos cu zahăr și puneți -le într-un recipient. Așa se vor menține câteva zile.
Dacă aveți multe lămâi, dați-le print-un robot de bucătărie, amestecați-le cu zahăr și puneți-le într-un borcan. Acest amestec poate fi păstrat mult timp la frigider.
Modelele noi de congelatoare și frigidere au regulatoare care împiedică acumularea de gheață în exces. Dacă aveți frigidere mai vechi și nu aveți timp să așteptați toată ziua sau noaptea ca gheața să cadă singură de pe pereți, un truc simplu vă va ușura munca.
În primul rând, să dezgheți un congelator mai vechi este greu, deoarece trebuie să aștepți să se topească toată gheața și abia apoi să iei cârpa.
Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta
Și, desigur, este nevoie de timp pentru ca gheața să se topească. Pentru toate acestea, aveți nevoie de apă și pungi.
Multe gospodine au găsit soluția: pun boluri cu apă fierbinte în congelator. Bineînțeles, acesta trebuie scos mai întâi din priză.
Bolurile cu apă fierbinte te ajută, dar un alt truc te va cuceri. Turnați apă fierbinte într-o pungă, pe care trebuie să o legați bine. Asigurați-vă că eliminați cât mai mult aer posibil și legați nodul cât mai strâns.
După aceea, puneți punga în congelator lângă zonele unde gheața este mai groasă. Aveți grijă ca punga să nu se rupă, de aceea o puteți înveli într-o cârpă.
Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar
Este nevoie de mai puțin de jumătate de oră pentru a dezgheța complet frigiderul, care a fost literalmente acoperit cu gheață. De asemenea, este important să schimbați punga după cincisprezece minute, adică să umpleți o nouă pungă.
Asigurați-vă că puneți, sub frigider, un vas, în care se va scurge apa. După ce gheața s-a topit, nu vă mai rămâne decât să ștergeți bine frigiderul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News