Varza proaspătă trebuie păstrată într-un anumit mod, dacă vrei să nu ai surprize neplăcute și să se strice. Iată cum trebuie să procedezi.
Varza proaspătă albă sau roşie se păstrează astfel: se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus, fără să se atingă între ele.
Înainte de a da o friptură la cuptor, pune o coajă de banana alături de aceasta sau sub friptură, pentru a obţine un preparat mai suculent.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum trebuie să păstrezi usturoiul. Metoda corectă: nu se va mai strica
Cum se păstrează corect cartofii. Așa nu se vor mai strica! Truc genial
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News