Adesea, cumpărăm produse alimentare de rezervă, dar din cauza depozitării necorespunzătoare, acestea se strică.
Zahărul este unul dintre cele mai cumpărate produse, deoarece este ușor de depozitat și, în plus, poate rezista și zece ani.
Dar pentru asta este necesar doar să respectați umiditatea corectă a aerului, în care ați depozitat zahărul.
Planta minune pe care trebuiă să o ai în casă: are zeci de beneficii și te salvează mereu
Zahărul ambalat trebuie turnat în recipiente de sticlă sau plastic cu capac etanș. Temperatura optimă din camera unde a fost depozitat zahărul trebuie să fie între 12 și 22 de grade.
Locul ideal pentru depozitarea zahărului este un dulap întunecat și uscat. Zahărul trebuie păstrat departe de produsele cu un miros ascuțit. Nivelul de umiditate din dulap nu trebuie să depășească 70%, altfel zahărul se poate întări.
Congelatorul are prea multă gheață? Pune folie alimentară pe rafturi și vezi ce se întâmplă
Zahărul rafinat poate rezista la umiditate de până la 75%, dar nu mai mare.
SFAT: Pentru a preveni întărirea zahărului, este necesar să-l amestecați periodic sau să agitați recipientul în care este depozitat.
Situația instabilă din lume, care a început odată cu pandemia de coronavirus, i-a făcut pe mulți să se gândească la stocuri strategice de alimente.
Dar ce putem cumpăra cu încredere, fără să ne facem griji cu privire la termenul de valabilitate al produselor.
Cereale. Fulgii de ovăz pot fi păstrați până la 30 de ani. Cel mai bine este să-i păstrați în recipiente etanșe într-un loc răcoros, întunecat și uscat.
Orezul alb are o perioadă de valabilitate de până la 30 de ani. În același timp, este mai bine să păstrați cerealele la rece, la o temperatură de aproximativ 4-5° C, în recipiente etanșe unde oxigenul nu pătrunde.
Caramel sărat, făcut în casă: o rețetă de care te vei îndrăgosti
Pastele pot fi, de asemenea, păstrate ani de zile, fără pierderea calității. Deci, dacă depozitați un stoc strategic de alimente, includeți și câteva pachete de paste.
Ciocolata neagră are o perioada de valabilitate de până la doi ani. Pentru a preveni alterarea ei, puneți ciocolata într-un recipient închis ermetic și păstrați-o într-un loc întunecat și uscat, la temperatura camerei.
Mierea poate fi păstrată timp de doi ani fără pierderea calității. După aceea, mierea poate suferi modificări fizice și chimice: se întunecă, își pierde aroma, gustul sau se cristalizează. Cu toate acestea, mierea va putea fi încă consumată.
Tort de caise, cu glazură de lămâie: un desert, care ne amintește de vară, soare și buna dispoziție
Fasolea uscată, mazărea și lintea pot fi păstrate până la 30 de ani. Aceste produse conțin proteine, care sunt vitale pentru organismul uman. Cel mai bun mod de a depozita fasolea este să o pui în saci de pânză și să o depozitezi într-un loc răcoros, uscat și întunecat.
Conservele de legume, pește și carne pot fi păstrate până la cinci ani. Cu toate acestea, înainte de a le cumpăra, citiți cu atenție eticheta: unele conserve au un termen de valabilitate mai scurt. Acordați atenție și integrității cutiei, care nu trebuie să aibă zgârieturi, găuri, rugină și umflături.
Castraveți umpluți cu salată de ton: rețeta unui aperitiv spectaculos
Zahărul are o perioadă de valabilitate nedefinită, dacă este depozitat corespunzător. Păstrați-l într-un loc uscat, într-un recipient bine închis.
Sarea pură nu are o dată de expirare. Sarea iodată are o perioadă de valabilitate de cinci ani. Sarea poate fi păstrată în ambalajul original sau în pungi de pânză.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News