Înălbitorul este un produs esențial într-o gospodărie.
Pe lângă curățarea suprafețelor, înălbitorul le și dezinfectează. Cu toate acestea, înălbitorul vă poate decolora hainele. În acest caz, iată un truc simplu, ingenios și eficient care va remedia problema.
Dacă utilizați în mod regulat înălbitor, este posibil să găsiți pete decolorate pe haine. Nu vă faceți griji și nu aruncați hainele.
Cum se elimină o pată de înălbitor de pe haine?
Pentru a scăpa de petele de înălbitor de pe haine, există un truc care vă vine în ajutor. Bicarbonatul de sodiu poate elimina petele de înălbitor. Pentru a scăpa de eventualele pete de înălbitor de pe haine, puteți folosi bicarbonat de sodiu.
Pentru a face acest lucru, pur și simplu amestecați câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a obține o pastă, care trebuie întinsă pe pete și lăsată să acționeze câteva minute. Puteți folosi același preparat pentru a curăța pantofii albi, șireturile pantofilor și chiar pentru a întreține argintăria.
Pe de altă parte, pentru a scăpa de petele de grăsime de pe haine, va trebui să optați pentru carbonat de sodiu (sodă calcinată). Pentru a face acest lucru, amestecați carbonat de sodiu și apă, în proporții egale, până când obțineți o pastă, care trebuie întinsă pe pată. Se lasă să acționeze o oră, apoi se freacă cu o perie.
Ce se întâmplă dacă pata de înălbitor este recentă?
Există o modalitate rapidă de a salva o haină, care tocmai a fost pătată cu înălbitor. Pentru asta, va trebui să turnați un agent de îndepărtare a petelor pe partea deteriorată a hainei. Fierbeți o oală plină cu apă și detergent, timp de 15 minute și adăugați haina. La final, haina pătată se pune în mașina de spălat și se spală la 90 de grade, adăugând un amestec de detergent și percarbonat de sodiu (sare pentru îndepărtarea petelor).
Baia va străluci ca după reparație: aplică acest amestec pe gresie și faianță
Ce se întâmplă dacă pata de înălbitor este veche?
Branțurile calde sunt esențiale iarna. Acestea protejează picioarele de impactul cu solul înghețat și oferă confort termic pe tot parcursul zilei.
Unele persoane preferă modelele din lână și aluminiu, care sunt atât flexibile, cât și izolante. Pe de altă parte, nu știu întotdeauna să le poarte pentru a-și menține picioarele calde.
Iarna ne obligă să ne pregătim pentru a face față frigului. Acest sezon este deosebit de greu pentru picioare. Prin urmare, este necesar să le protejezi pentru mai mult confort. Iar pentru asta, ai nevoie să folosești încălțăminte rezistentă și confortabilă. Branțurile termice din aluminiu oferă o mai mare protecție împotriva frigului. Dar știi cum să le pui în ghete?
O modalitate ingenioasă de a curăța mașina de spălat de calcar: ai nevoie de un ciorap și o lămâie
Branțurile termoizolante din aluminiu sunt soluția ideală pentru a te proteja de frig. În ciuda grosimii lor, aceste accesorii sunt potrivite pentru toate tipurile de pantofi. Cu toate acestea, există o modalitate specială de a le fixa în interiorul ghetelor.
De regulă, tălpile termice au o față caldă din pâslă de lână, o față in aluminiu și un strat intermediar de spumă izolatoare. Pare logic ca partea din pâslă să fie orientată în sus, iar partea de aluminiu în jos, pe talpa încălțămintei.
Cu toate acestea, multe persoane fac invers. Procedând în acest fel, căldura picioarelor este prinsă în interiorul pantofilor, producând o senzație neplăcută și transpirație excesivă. Prin urmare, este mai indicat să pui picioarele pe partea de lână. Acest lucru nu doar că îți va încălzi picioarele, ci va absorbi eficient umezeala și transpirația. Partea din aluminiu va împiedica frigul să treacă prin pantofi și să ajungă la picioare.
Acum că știi să așezi corect o talpă de aluminiu, îți va fi util să cunoști pașii pentru a realiza singur o talpă izolatoare. Mai întâi, scoate branțul vechi din pantof. Agită-l pentru a îndepărta murdăria. Apoi așează o foaie de aluminiu pe un carton și pune talpa pe foaie.
Desenează forma tălpii cu marker. Asigură-te că pui niște lipici lichid pe partea inferioară a tălpii înainte de a o așeza pe folia de aluminiu netăiată. Odată ce lipiciul se usucă, tăie ușor folia de aluminiu cu foarfecele, respectând trasarea pe care ai făcut-o. Tot ce trebuie să faci este să pui talpa în interiorul pantofilor.
Unele modele de tălpi sunt special concepute pentru a proteja picioarele împotriva intemperiilor de iarnă. La fel ca tălpile din pâslă, de lână sau tălpile pe folie de aluminiu, care sunt opțiunea cea mai accesibilă și durabilă, un alt produs similar este capabil să producă același efect.
Aceasta este talpa din blană, care rezistă la temperaturi extreme și oferă confort optim în viata de zi cu zi. Fiind atât moale, cât și groasă, acest tip de talpă asigură o senzație de izolare totală și căldură plăcută. Singurul dezavantaj este că această talpă se poate uza rapid.
Iarna, picioarele și degetele pot suferi din cauza frigului. Degerăturile pot apărea pe piele, provocând roșeață. Pentru a evita aceste probleme, este indicat să-ți protejezi picioarele. Purtarea încălțămintei potrivite ar trebui să fie prima condiție. Evită modelele de pantofi respirabili și optează pentru pantofi impermeabili. De asemenea, este indicat să porți pantofi căptușiți, care îți vor menține picioarele calde.
Purtarea a două pereche de șosete poate fi, de asemenea, o opțiune pentru a-ți menține picioarele calde. Întâi îmbrăcați șosete subțiri, anti-transpirație, iar apoi pune-ți șosete de lână. Acest lucru poate fi util, în special, pentru drumeții sau plimbări lungi în timpul iernii. Evită șosetele din bumbac, care absorb transpirația și se usucă greu.
După fiecare utilizare, încălțămintea trebuie uscată. Odată ce ai ajuns acasă, scoate încălțămintea și lasă-o să se usuce la aer. Poți folosi ziare pentru a o usca mai repede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu