Clătitele sunt delicioase însă, nu toată lumea ştie să prepare corect aluatul. Vă prezentăm o reţetă simplă, o reţetă cu care nu vei mai da greş niciodată.
3 ouă
Jumătate de litru de lapte
250 de grame de făină
Ulei
Spargeţi ouăle într-un bol, adăugaţi laptele şi amestecaţi cu ajutorul unui mixer. Adăugaţi făina în ploaie şi continuaţi să amestecaţi.
Într-o tigaie, puneţi puţin ulei şi lăsaţi să se încingă. Când uleiul este fierbinte, puneţi aluatul de clătite cu ajutorul unei căni. Cantitatea de aluat va depinde de dimensiunea tigăii utilizate.
Gătiţi clătita la foc mediu, timp de un minut sau până când începe să se rumenească. Întoarceţi clătita pe cealaltă parte. După ce s-a făcut, o punem pe o farfurie şi începem să facem următoarea clătită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu