Dacă îți place caltaboșul, îl poți prepara chiar tu, acasă. Iată rețeta pentru masa de Crăciun...
Ingrediente
1 kg amestec din ficat, inimă, rinichi şi bucăţi de carne de porc
4 cepe
200 g orez
1 maţ gros
1 foaie dafin
1 lingură untură
sare
piper, după gust
Cum se prepară
Se pun la fiert, în apă rece cu sare, în vase diferite, organele, cu o foaie de dafin şi carnea. Se căleşte ceapa în untură şi se fierbe orezul. După ce carnea şi organele au fiert, se dau prin maşina de tocat şi se amestecă apoi cu orezul şi ceapa. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Cu o linguriţă, se introduce umplutura în maţul gros şi, din exterior, se împinge carnea pe toată lungimea maţului, potrivit retete.unica.ro. Se leagă la capete, se înţeapă din loc în loc şi se pune caltaboşul la fiert, 30 de minute. Se poate servi cald, cu zeama în care a fiert, sau rece, ca aperitiv.
Cozonacul moldovenesc, bucuria de pe masa de Crăciun. Rețeta tradițională
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News