Cum se prepară carnea vegetală. Rețeta de seitan

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ții post, poți prepara carne vegetală. Iată cum se prepară această rețetă.

Ingrediente

 1,2 kg făină albă
 700 ml apă

Cum se prepară

Făina se pune într-un bol încăpător. Se adaugă treptat apa și se începe amestecarea. Se frământă bine până începe să formeze legăturile de gluten și să devină un aluat omogen. Se frământă cam 5 – 10 minute până ce aluatul devine elastic, potrivit retete.unica.ro.

Peste aluat se toarnă apă rece, se acoperă vasul cu un capac și se lasă la odihnit 1-2 ore, la temperatura camerei. După trecerea celor 2 ore se varsă apa și se începe spălarea aluatului cu apă rece. Se schimbă apa de fiecare dată.

Seitanul se spală cam 15 minute, în 3-4 ape sau până apa devine de la albicioasă la cât de cât translucidă. Aluatul se pune într-o strecurătoare și se lasă la scurs 10 – 15 minute. Aluatul se împletește și/sau îndoadă și apoi se mai frământă puțin și se adună într-o bilă. Seitanul se poate fierbe în supă de legume timp de 2 ore la foc mic-mediu.

Se lasă la răcit câteva ore sau peste noapte la frigider. Se poate acoperi cu lichidul în care a fiert pentru a nu se usca. A doua zi, seitanul se poate rupe în fâșii sau se poate tăia în felii și se poate prăji în tigaie sau pe grătar.

Vezi și: Skordalia, piure grecesc foarte pufos. Cum se prepară: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel