Dacă ții post, poți prepara carne vegetală. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
1,2 kg făină albă
700 ml apă
Cum se prepară
Făina se pune într-un bol încăpător. Se adaugă treptat apa și se începe amestecarea. Se frământă bine până începe să formeze legăturile de gluten și să devină un aluat omogen. Se frământă cam 5 – 10 minute până ce aluatul devine elastic, potrivit retete.unica.ro.
Peste aluat se toarnă apă rece, se acoperă vasul cu un capac și se lasă la odihnit 1-2 ore, la temperatura camerei. După trecerea celor 2 ore se varsă apa și se începe spălarea aluatului cu apă rece. Se schimbă apa de fiecare dată.
Seitanul se spală cam 15 minute, în 3-4 ape sau până apa devine de la albicioasă la cât de cât translucidă. Aluatul se pune într-o strecurătoare și se lasă la scurs 10 – 15 minute. Aluatul se împletește și/sau îndoadă și apoi se mai frământă puțin și se adună într-o bilă. Seitanul se poate fierbe în supă de legume timp de 2 ore la foc mic-mediu.
Se lasă la răcit câteva ore sau peste noapte la frigider. Se poate acoperi cu lichidul în care a fiert pentru a nu se usca. A doua zi, seitanul se poate rupe în fâșii sau se poate tăia în felii și se poate prăji în tigaie sau pe grătar.
Vezi și: Skordalia, piure grecesc foarte pufos. Cum se prepară: Rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News