Plăcintele ungurești, denumite langoși sunt delicioase.
Ingrediente
1 kg faină
50 g drojdie proaspătă (un cub mare)
500 ml lapte
2 linguri zahăr
2 gălbenușuri
o linguriță sare
200 ml de smântână
2 linguri de ulei
Ingrediente pentru coacere:
ulei pentru prăjit
smântână
telemea sărată
Preparare:
Amestecați laptele cald, drojdia și zahărul. Lăsați la dospit aproximativ 10-15 minute.
Făina, gălbenușurile, sarea, uleiul și smântâna se pun într-un vas separat. Punem și maiaua pregătită anterior și frământăm un aluat elastic, care se lasă la dospit timp de o oră.
Apoi, lăsăm aluatul la rece peste noapte. A doua zi încingeți uleiul în tigaie, rupeți o bucățică de aluat de mărimea unei mingi de tenis și întindeți-o cât mai subțire. Apoi puneți-o la copt în ulei încins. După acest moment, langoșul se unge cu smântână și telemea. Dacă doriți, puteți să puneți și dulceață.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu