Cum se prepară cele mai delicioase plăcinte ungurești sau langoși, cu smântână și telemea sărată

Plăcintele ungurești, denumite langoși sunt delicioase.

Ingrediente

1 kg faină

50 g drojdie proaspătă (un cub mare)

500 ml lapte

2 linguri zahăr

2 gălbenușuri

o linguriță sare

200 ml de smântână

2 linguri de ulei

Ingrediente pentru coacere:

ulei pentru prăjit

smântână

telemea sărată

Preparare:

Amestecați laptele cald, drojdia și zahărul. Lăsați la dospit aproximativ 10-15 minute.

Făina, gălbenușurile, sarea, uleiul și smântâna se pun într-un vas separat. Punem și maiaua pregătită anterior și frământăm un aluat elastic, care se lasă la dospit timp de o oră.

Apoi, lăsăm aluatul la rece peste noapte. A doua zi încingeți uleiul în tigaie, rupeți o bucățică de aluat de mărimea unei mingi de tenis și întindeți-o cât mai subțire. Apoi puneți-o la copt în ulei încins. După acest moment, langoșul se unge cu smântână și telemea. Dacă doriți, puteți să puneți și dulceață.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel