Supa de orz era servită pe Titanic doar celor de la clasa I. Iată cum se prepară!
Rețeta de supă cremă servită pe Titanic reflectă rafinamentul culinar al începutului secolului XX. Una dintre supele celebre din meniul de la clasa întâi a fost "Crème d’Orge" (supă cremă de orz), o supă bogată și fină, potrivită pentru o cină elegantă.
Iată cum poți să o pregătești cu doar câteva ingrediente!
50 g orz perlat
1 ceapă mică, tocată fin
1 praz (partea albă), feliat subțire
1 morcov mic, tocat mărunt
30 g unt
500 ml supă clară de pui sau legume
500 ml lapte integral
200 ml smântână lichidă
sare și piper, după gust
câteva frunze de pătrunjel sau frunze de creson pentru decor
Spală bine orzul și lasă-l la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore sau peste noapte.
Într-o cratiță mare topește untul la foc mediu. Adaugă ceapa, prazul și morcovul, călește-le până devin moi, fără a le rumeni.
Scurge orzul înmuiat și adaugă-l în cratiță peste legume. Toarnă supa de pui sau legume și fierbe totul la foc mic timp de 30-40 de minute până când orzul este fraged.
Toarnă amestecul într-un blender sau folosește un blender vertical pentru a obține o supă fină. Dacă este necesar strecoară supa printr-o sită fină pentru a obține o textură mai delicată.
Pune din nou supa în cratiță, adaugă laptele și smântâna lichidă, amestecând bine. Încălzește totul ușor, fără a lăsa să fiarbă, și asezonează cu sare și piper după gust.
Toarnă supa în boluri preîncălzite, decorează cu frunze de pătrunjel proaspăt sau creson și, opțional, adaugă câteva picături de smântână pentru aspect.
Acest fel de mîncare reflectă, fără doar și poate, stilul sofisticat al bucătăriei de la bordul Titanicului, fiind și în zilele noastre o alegere rafinată pentru ocazii speciale. Deși rețeta este adaptată din ingrediente moderne, metoda de preparare păstrează autenticitatea epocii iar gustul ne va întoarce, cu siguranță, înapoi în timp, până la ultima picătură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci