Mujdeiul de usturoi, ca sarmalele, reprezintă un test în bucătăria românească pentru tinerele gospodine. Deși diferența de dificultate dintre cele două preparate este considerabilă, trebuie să știți că mujdeiul de usturoi se poate prepara în mai multe feluri. Însă această rețetă clasică trebuie pusă bine, în carnețelul din bucătărie.
Publicitate
40 g usturoi
20 g ulei
4-5 g sare
100 ml apă minerală carbogazoasă
Vezi și: Cum faci mămăliga fără cocoloașe. Cele mai bune trucuri ca să iasă perfect
Cum se prepară mujdeiul de usturoi. Într-un bol punem usturoiul dat prin presă şi îl frecăm cu sarea grunjoasă, timp de 5 minute, după care se adaugă uleiul în 3-4 tranşe, scrie savoriurbane.ro. După ce s-a încorporat tot uleiul, puteţi să adăugaţi apă minerală sau supă rece de vită. Opţional se pot adăuga şi câteva picături de zeamă de lămâie sau de oţet.
Cum se prepară mujdeiul de usturoi. Acest mujdei de usturoi se poate face și într-un mojar de lemn cu pistil, ca pe vremuri. Acolo se zdrobeau căţeii de usturoi şi se frecau cu sare şi ulei. Puteţi însă să daţi mujdeiul şi prin blender şi atunci va ieşi mult mai spumos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu