Cea mai simplă metodă de a păstra prospeţimea verdeţurilor peste iarnă este congelarea, însă procedeul de a le depozita în punguţe de plastic este total greşit, scrie realitatea.net.
Iată câteva reguli pentru a depozita corect frunzele de pătrunjelul, ţelină, mărar sau leuștean timp de trei sau patru luni de zile în congelator:
- se folosesc cutii de plastic, cu capac care se închid bine;
- verdeața pe care o o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă, spălată bine sub jet de apă;
- o cutie bună de congelat este o cutie foarte plină, cu verdeţuri tocate bine şi uniform şi foarte bine scurse de apă. Dacă rămâne apă pe frunze cristalele de gheaţă vor strica calitatea frunzelor.
- este indicat a se scrie pe cutie ce se află înăuntru, pentru a nu umbla degeaba în cutii;
- în congelator mai pot fi pătrate legături de tarhon, dar și frunze de mentă.
Când foloseşti verdeţurile congelate scoate cu o furculiţa o bucată şi pune-o direct congelată în mâncarea fierbinte la final.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu