Cum se pun mărarul și pătrunjelul la congelator în mod corect

Cea mai simplă metodă de a păstra prospeţimea verdeţurilor peste iarnă este congelarea, însă procedeul de a le depozita în punguţe de plastic este total greşit, scrie realitatea.net.

Iată câteva reguli pentru a depozita corect frunzele de pătrunjelul, ţelină, mărar sau leuștean timp de trei sau patru luni de zile în congelator:

- se folosesc cutii de plastic, cu capac care se închid bine;

- verdeața pe care o o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă, spălată bine sub jet de apă; 

- o cutie bună de congelat este o cutie foarte plină, cu verdeţuri tocate bine şi uniform şi foarte bine scurse de apă. Dacă rămâne apă pe frunze cristalele de gheaţă vor strica calitatea frunzelor.

- este indicat a se scrie pe cutie ce se află înăuntru, pentru a nu umbla degeaba în cutii;

- în congelator mai pot fi pătrate legături de tarhon, dar și frunze de mentă.

Când foloseşti verdeţurile congelate scoate cu o furculiţa o bucată şi pune-o direct congelată în mâncarea fierbinte la final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel