Cum se pune zarzavatul pentru ciorbă la borcan. Rețetă ușoară pentru gospodinele începătoare. Zarzavatul pus la borcan este o adevărată mină de aur pentru gospodine, când vine vorba de pregătirea ciorbelor. Iată cât de ușor se pregătește.
roşii
morcovi
păstârnac
rădăcină ţelină
ardei gras în mai multe culori
gogoşari
frunze şi tije de ţelină
pătrunjel
sare
boabe de piper
Cum se pune zarzavatul pentru ciorbă la borcan. Dăm prin razătoarea mare legumele rădacinoase (morcovi, ţelină, păstârnac), tocăm cuburi ardeii şi gogoşarii, frunzele de ţelină, pătrunjelul şi tijele de ţelină.
Cum se pune zarzavatul pentru ciorbă la borcan. Le punem într-un vas mare, adăugăm sare (la un kilogram de legume o lingură de sare pentru murături) şi boabe de piper. Amestecăm până se omogenizează compoziţia, scrie divainbucatarie.ro.
Vezi și: Dulceață de gutui, fără fierbere. Rețeta pe care o prepari în cinci minute
Cum se pune zarzavatul pentru ciorbă la borcan. Le lăsăm în jur de o oră, apoi le punem în borcanele sterilizate în prealabil, fără zeama lăsată între timp – vor mai lăsa oricum suc în borcane. Le păstrăm la întuneric într-o cămară răcoroasă (beci).
Cum se pune zarzavatul pentru ciorbă la borcan. Dacă nu aveţi o cameră răcoroasă, puteţi steriliza borcanele (fierte în apă, cu prosop pe fundul oalei, cât să fie acoperite borcanele cu apă) la foc mic, 30 minute.
Vezi și: Gogoșari în oțet, fără fierbere. Cea mai ușoară rețetă de murături. Gospodinele o adoră!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu