Cum se scot bani din criză. Un mare magnat a cîştigat aproape 10 miliarde de dolari la pariuri, mizând pe scăderea ratingului SUA

Ban la ban trage, spune o vorbă, iar miliardarul George Soros pare a fi cel mai bun exemplu în acest sens. După ce s-a îmbogăţit în 1992, în urma crizei din Marea Britanie, cînd a mizat pe deprecierea lirei sterline, omul de afaceri a mai dat o dată lovitura la finalul săptămînii trecute.

Deşi încă nu se ştie sigur, se speculează că George Soros este persoana misterioasă care a mizat 850 de milioane de dolari pe scăderea ratingului SUA de la AAA la AA+. Cota era de 11.00, iar cîştigul obţinut e de 9.350.000.000 dolari, informează pariori.ro.

Născut în Ungaria în 1930, dintr-o familie evreiască, George Soros a emigrat mai întîi în Anglia, în 1947, unde a fost hamal şi ospătar, iar apoi în SUA (1956), unde s-a angajat ca broker la bursa din New York.

În anii 70 a pornit propria afacere de investiţii bursiere, iar în 2010 a fost cotat de către revista Forbes pe locul 35 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 14.2 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel