Cum se suflă corect nasul

Foto: Pexels/Cum se suflă corect nasul
Foto: Pexels/Cum se suflă corect nasul

Există un fel corect de a sufla nasul. Dacă ai nasul înfundat, indicat ar fi să sufli în exterior şi să nu tragi la baza nasului. Cel mai bine este să cureţi fiecare nară pe rând. 

Suflarea nasului poate fi necesară pentru a elimina secreţiile acumulate, care poate cauza dificultăți la respirație sau iritații la nivelul mucoasei nazale. Există mai multe metode pentru a sufla nasul, astfel încât să eviţi răspândirea infecției sau iritarea mucoasei nazale.

Primul pas este să-l curățați. Poţi utiliza un şervețel uscat sau umed pentru a curăța ușor mucoasa nazală.

Următorul pas este să ții nările cu degetul arătător. Apoi eliberaţi pe rând câte o nară, suflați ușor încercând să eliminați secreţia. Este important să nu suflați prea tare, deoarece acest lucru poate irita mucoasa nazală și poate duce la sângerări nazale.

După ce ați suflat nasul prin prima nară, treceți la a doua nară și repetați procesul. Nu suflați nasul prin gură, deoarece acest lucru poate duce la răspândirea infecției sau la iritarea mucoasei gurii.

Ce se întâmplă dacă sufli prea tare nasul

Deşi sunt rare aceste situaţii, există cazuri de persoane care au suflat nasul atât de tare, încât şi-au provocat probleme severe. Aceştia aveau de anumite afecţiuni medicale printre care sinuzită cronica. Ei s-au ales cu fracturi ale piramidei nazale, pneumotorax (prezenţa de aer ân cavitatea pleurală din jurul plămânilor) sau cefalee severă.

În urma unui studiu, a fost analizată presiunea generată atunci când oamenii şi-au suflat nasul. Cei cu sinuzita cronică au generat presiuni ceva mai mari decât cei fără afecţiuni medicale. S-a constatat că suflatul nasului prin apăsarea simultană a ambelor nări creează o presiune mult mai mare decât suflatul nasului prin menținerea unei singure nări deschise.

De ce este indicat să sufli nasul?

Suflarea nasului este necesară pentru a elimina secreţiei acumulate în nas, care poate contribui la crearea unui cerc vicios de iritație și obstrucție nazală, care poate dura câteva săptămâni după debutul unei răceli. Retenția secreţiei permite bacteriilor să se dezvolte și cilii (firele subţiri de pe mucoasa nazală) se obosesc în încercarea de a elimina mucusul și substanțele iritante. Secreţia vâscoasă este transportată în gât, ceea ce poate cauza iritație și tuse.

Cele trei cauze cele mai frecvente ale acumulării excesive de mucus sunt răceala, sinuzita și rinita alergică sezonieră. Fiecare dintre aceste afecțiuni provoacă inflamarea mucoasei nazale și produce o cantitate excesivă de secreţie pentru a elimina viruşii, substanțele iritante sau alergenii. Suflarea nasului ar trebui să reducă congestia nazală și să faciliteze respirația prin nas.

Dacă suflarea nasului este dureroasă sau dacă aveți sângerări nazale frecvente, ar trebui să vă adresați unui medic pentru a exclude orice alte probleme de sănătate.

În general, suflarea nasului poate fi o modalitate eficientă de a elimina secreţiilor acumulate și de a ușura dificultățile la respirație. Cu toate acestea, este important să se facă în mod corespunzător și să se evite suflarea prea tare sau prin gură pentru a evita iritarea sau răspândire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel