Dacă vrei să te apuci de gătit, dar nu știi cum să tai cartofii pentru felul de mâncare pe care vrei să îl prepari, ar trebui să ai aceste informații.
Cartoful se taie mai întâi în jumătate sau în trei bucăţi, pe orizontală, cu tăieturi paralele cu suprafaţa pe care se află, apoi se fac tăieturi şi pe verticală şi mai apoi se taie feliile, cu tăieturi perpediculare pe suprafaţa de tăiat, potrivit retete.acasa.ro. Astfel, se obţin cubuleţele de cartofi.
Nu uita însă că în mâncăruri se pot folosi şi cartofii întregi sau tăiaţi în sferturi (se taie cartoful întâi în jumătate, iar mai apoi fiecare jumătate este tăiată în jumătate) – de exemplu pe post de garnitura pentru friptură, pentru piure sau atunci când se pun în supe.
Cartofii pentru prăjit se taie în trei sau patru felii paralele şi, apoi, fiecare felie este tăiată în feliuţe de aproximativ aceeaşi grosime, câte patru-cinci bucăţi dintr-o felie mai mare.
Vezi și: Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari
Cum se taie corect morcovul pentru gătit
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu