Înainte de a te apuca de gătit, trebuie să știi cum să tai morcovul, în funcție de ce peparat vrei să faci. Iată cum se procedează.
Dacă vei dori să fierbi morcovii în tocănițe sau ciorbe, va trebui să-i tai cubuleţe. Pentru salate, fie îi tai fâşii subţiri, fie rondele, aceeaşi metodă putând fi aplicată şi pentru ornat sau alte mâncăruri, potrivit retete.acasa.ro.
Înainte de a tăia morcovii, nu uita să îi cureţi de coajă şi să îi speli. Apoi, în funcţie de tipul de mâncare pe care vrei să-l prepari, poţi fie să îi tai în mai multe felii, cu tăieturi paralele cu fundul de tăiat şi apoi cu altele perpendiculare pe suprafaţa de tăiat, fie să îi tai în feliuţe subţiri.
În primul caz, vei obţine un morcov gata de a fi tăiat cubuleţe, în timp ce în a doua situaţie vei obţine feliuţe gata de a fi aşezate peste un peşte, înainte de a fi dat la cuptor, sau într-o marinată.
Vezi și: Cum poți păstra piureul câteva luni. Trucul genial pe care-l vei folosi mereu
De ce să opărești costițele de porc înainte de a le pune pe grătar. Rezultat fabulos
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu