Dacă vrei să prepari o salată sau vrei să faci varză călită, ori sarmale, trebuie să știi cum se curăță și cum se taie varza. Iată cum trebuie să procedezi.
Înainte de a te apuca însă să tai varza, ar trebui să o cureţi întâi de frunzele murdare sau vestejite de la exterior, dar şi de cotorul din capătul superior al verzei. După ce ai făcut acest lucru pune varza pe fundul de tăiat şi, cu ajutorul unui cuţit mare tai-o mai întâi în jumătate, iar mai apoi fiecare jumătate din nou în jumătăţi, potrivit retete.acasa.ro.
Vei obţine astfel patru bucăţi egale, pe care ar trebui să le cureţi de asemenea de cotor. Taie apoi fiecare sfert de varză în fâşii subţiri, pe verticală, respectiv perpendicular pe fundul de tăiat. În cazul în care vrei să toci varza, poţi tăia fâşiile pe care le ai deja în bucăţi mici.
Vezi și: Cum faci COVRIGI TURCEȘTI. Rețeta de SIMIT pe care trebuie s-o încerci
Cum se taie corect ardeii pentru gătit. Ai procedat așa până acum?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu