Dacă te pregătești de un grătar sau ți-e poftă de niște snițele de pui, iată cum trebuie să tai carnea.
Îndepărtează întâi pielea și osul, apoi taie pieptul în două pe lungime urmărind linia mediană. Apasă ferm cu palma jumătatea de piept de pui pe tocător ca să nu se miște în timp ce o tai, potrivit retetedecasa.ro. Folosește un cuțit foarte ascuțit și taie carnea în două pe lungime, tinând lama paralel cu tocătorul. Procedează la fel cu cealaltă jumătate de piept de pui.
Dacă folosești la șnițele piept de pui mai mic (maxim 150 gr) poți tăia pieptul de pui în două jumătăți, fără să-l filetezi. Sărează fileurile de piept de pui sau curcan înainte de a te apuca de gătit cu 30 de minute. Astfel, carnea va fi mult mai gustoasă.
Vezi și: Cum se taie corect salata verde. Folosește cuțitul așa! - VIDEO
Clătite de post. Rețeta rapidă și delicioasă pe care o vei repeta
Iată cum trebuie să tai pieptul de pui:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu