Ciocolata topită poate fi folosită pentru a îmbogăți multe deserturi. Pare simplu să o topești, dar, fără să știi, poți face greșeli, care afectează rezultatul.
Când vrei să pregătești ceva dulce acasă, poate niște biscuiți sau o prăjitură, te gândești mereu la ciocolată. Acest ingredient este irezistibil și este pe placul tuturor.
De multe ori, în preparatele de cofetărie se folosește ciocolată topită, în special, pentru garnitura finală. Pentru a face acest lucru, poți apela la tehnică bain-marie.
Este o metodă potrivită pentru exploatarea, indirectă, a căldurii emise de evaporarea apei în timpul fierberii. Vaporii de apă topesc ciocolata pusă într-un recipient deasupra. Metoda nu este complexă, dar greșeli pot afecta succesul rezultatului.
Prima greșeală. Când vrei să topești ciocolata, poți face prima greșeală când o pui în cratiță așa cum este, fără să o rupi. Sau o rupi în bucăți prea mari. Aceste greșeli sunt frecvente, iar bucățile de ciocolată nu se vor topi complet. Pentru o topire perfectă, tableta de ciocolată trebuie ruptă în bucăți mici, de aceeași dimensiune. Poți folosi un cuțit.
Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei
A doua greșeală. Când topești ciocolata la bain-marie pui un capac pe cratița în care ai pus ciocolata tocată. Dar capacul de pe cratița cu ciocolată nu grăbește lichefierea și poate să strice complet rezultatul. Căldura emanată nu are pe unde iești și rămâne închisă în cratița cu capac. Prin urmare apare fenomenului de condensare. Acesta din urmă creează apariția picăturilor de apă, care cad în ciocolată și duc la formarea de cocoloașe.
Cea de-a treia greșeală. Ai grijă să o amesteci corect. Poate fi tentant să lași căldura să-și urmeze cursul și să topești ciocolata, dar este greșit să nu amesteci lichidul obținut. Pentru a favoriza dizolvarea omogenă a ingredientului, este necesar să încep amestecarea de la prima urmă de topire.
Dovleac cremos, copt în tigaie, data în 7 minute. O porție are doar 120 de calorii
În acest scop, este ideală o spatulă de silicon, care trebuie folosită delicat și întotdeauna în aceeași direcție. Această acțiune va preveni formarea cocoloașelor. Deci, ai aflat cum se topește corect ciocolata? Ei bine, acum nu vei mai greși niciodată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu