Cum se vede aurora boreală de pe orbită. Video cu spectacolul de lumini surprins la 400 km deasupra Pământului, în articol

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Spectacol de culori surprins la 400 de kilometri deasupra Pământului! Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au filmat aurora boreală, așa cum se vede de pe orbită.

Stația Spațială Internațională, care orbitează în jurul Pământului, oferă astronauților un spectacol unic: aceștia pot asista la 16 apusuri și răsărituri zilnic și pot observa "dansul de umbre" în timp real.

Acest fenomen impresionant apare atunci când particulele încărcate electric provenite de la Soare interacționează cu oxigenul și azotul din atmosfera Pământului, în apropierea polilor nord și sud.

Mai jos, filmarea unicat:

Potrivit Discover The World, și în mai, anul acesta, a mai avut loc un astfel de "spectacol boreal" care a putut fi văzut cu ochiul liber din mai multe zone ale lumii, și se preconizează ca până în luna august să mai tot fie vizibile astfel de fenomene. Cu alte cuvinte, avem o vară plină de... culoare. În luna mai, Republica Moldova, Marea Britanie, Franța sau Statele Unite oamenii s-au bucurat de un adevărat spectacol pe cer. Fenomenul a fost provocat de o furtună magnetică rară care s-a apropiat în acel moment de Pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel