EXCLUSIV  Cum se vede protestul fermierilor prin ochii tinerilor de liceu. Virgil Popovici: Mișcarea aceasta este totuși europeană

captură video
captură video

Iată cum se vede protestul fermierul din perspectiva tinerilor! Virgil Popovici, elev emerit, crede că revolta agricultorilor de la ora actuală din România este o "mișcare europeană".

Invitatul special al acestei ediții a fost Virgil Popovici, elev al Liceului Francez „Anna de Noailles” din București, un tânăr entuziast care dorește să-și continue studiile la Universitatea Sorbona. Acesta a venit cu un punct de vedere personal în mijlocul discuției despre protestele fermierilor și, în replică după afirmația lui Mugur Ciuvică cum că "mișcarea e din zona asta auristă", Virgil a subliniat că, dimpotrivă, toate aceste manifestații în stradă cu tractoare, utilaje și revendicări ar fi cu "substrat european", amintind aici de cazul olandezilor care și-au făcut partid propriu în urma ieșirilor din stradă.

"Mi se pare că, în lipsă de coeziune, de coerență a cerințelor fermierilor și transportatorilor, mișcarea aceasta este totuși europeană. În 2021, în Olanda, au blocat străzile cu tractoare. Au fost mii și mii de agricultori. În Danemarca au făcut la fel" a spus Popovici.

Mugur Ciuvică a confirmat: În Olanda și-au făcut partid! E al treilea partid din Olanda în momentul de față. A câștigat și niște alegeri, dar niște alegeri mai ciudățele... așa, dar e tare! Să-și facă și ăștia partidul lor!

Tânărul a continuat să explice: "Observăm că încă din secolul al XIX-lea anumite tendințe politice și sociale se difuzează în afara frontierelor. Au fost Revoluția de la 1848, în1917 la fel, în 1989 căderea comunismului... și, la scară mai mică, acum. Toate taxele și impozitele pe petrol, pe Diesel, pe autovehicule, asigurările care sunt extraordinar de scumpe - toate acestea pun un stres ridicat financiar pe agricultori, agricultură care oricum nu este recunoscută pentru înalta sa profitabilitate și, în plus, toate măsurile ecologice impuse, au interferat cu activitățile agricole din mai multe țări europene. Și acum, din nemulțumirea lor, s-au revoltat, nemaiexistând partide țărăniste... " a adăugat Virgil Popovici.

Emisiunea completă, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel