Cum se vor desfășura ALEGERILE în România. Orban: În ziua votului...

Ludovic Orban a spus, joi seara, că un ordin cu privire la regulile ce trebuie respectate în campania electorală și în ziua votului va fi adoptat luni sau marți.  

Premierul Ludovic Orban a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Sănătății, ai INPS, MAI, IGSU, și ai Autorității Electorale Permanente pe tema regulilor de desfășurare a campaniei electorale și regulile de organizare a zilei votului.

„În cursul zilei de mâine, vom ajunge la un proiect de ordin comun al MS, MAI și al președintelui AEP, îl vom transmite spre liderii formațiunilor politice. El trebuie adoptat luni, marți, astfel încât să stabilească regulile de protejare a sănătății pe perioada campaniei”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Realitatea Plus.

„Adunările publice trebuie organizate în condițiile în care se organizează evenimentele private, adică 50 de persoane, hai poate 100 de persoane, vedem ce număr stabilim, dar cu reguli de distanțare fizică, cu portul măștii”, a mai spus premierul.

„În ziua votului, pot fi luate măsuri de distanțare fizică a membrilor biroului electoral din secții. În ceea ce privește accesul la vot, se poate crea un spațiu de așteptare în afară, astfel încât să intre doar numărul maxim în condițiile distanțării, se poate simplifica procedura cu prezentarea documentului de identitate, nu e obligatoriu să se plimbe între mâini”, a mai zis Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, se va impune dezinfectarea alegătorilor la intrare sau dezinfectarea mânerelor ștampilelor de vot.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel