Castraveții sunt legume sănătoase și gustoase care se găsesc aproape în fiecare frigider. Multe persoane nu-și pot imagina o salată delicioasă sau un gazpacho răcoritor fără castraveți.
De obicei, majoritatea dintre noi păstrează castraveții în frigider. Dar oare este corect? Gosodinele cu experiență consideră că aceste legume trebuie păstrate în dulapul de bucătărie. Desigur, unora li se va părea ciudat, deoarece castraveții calzi parcă nu au gust bun. Însă, gestul gospodinelor are motive întemeiate.
Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților
Experții în științe agricole au remarcat că, dacă castraveții sunt păstrați la o temperatură sub 10 grade, mai mult de trei zile, vor deveni apoși și vor putrezi repede. De aceea, experții recomandă păstrarea castraveților într-un dulap sau pe masa de sufragerie.
Bezele din mere și banane: un desert gustos, sănătos și ieftin. Copiii îl vor adora
Castraveții nu pot fi păstrați lângă alte fructe și legume. Aceste legume sunt foarte sensibile la etilenă, un gaz natural care face ca unele fructe și legume să se coacă mai repede și, în cele din urmă, să se strice.
Dacă vrei ca toți castraveții să reziste mai mult, ține-i departe de banane, roșii și pepeni, care produc etilenă. Desigur, nu uitați să vă asigurați că toți castraveții sunt depozitați într-un loc întunecat. Expunerea directă la lumina soarelui le dăunează.
Castraveții murați sunt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajuta să consumi mai ușor anumite mâncăruri, mai ales carnea. De aceea, foarte mulți nutriționiști recomandă consumul castraveților murați.
Și dacă e vară și sezonul conservelor conținute, vă prezentăm azi o rețetă originală și interesantă: castraveți murați în pungă. Se prepară rapid, iar rezultatul este delicios, aromat și crocant.
INGREDIENTE:
1 kg de castraveți;
5-6 căței de usturoi;
30 grame de mărar;
1/2 linguriță de piper negru măcinat;
1 lingură de sare;
1 frunză de dafin.
Într-un vas cu apă rece, se castraveții spălați și îi lăsați pentru 2 ore. Luați 2 pungi de plastic și le puneți una în cealaltă.
Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată
Îndepărtați codițele castraveților din ambele părți, apoi îi tăiați în jumătate pe lungime. Transferați castraveții în pungă, adăugați usturoi dat prin răzătoarea mică, mărar tocat, sare, piper negru și foaie de dafin.
Limonadă proaspătă. Ce să adăugați în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă
Legați o pungă, astfel încât în interior să rămâne aer, apoi o legați și pe a doua. Agitați punga timp de 1 minut, apoi o dați la frigider pentru 30 de minute. A doua zi scoateți castraveți din pungă și serviți-i pe masă. Sunt atât de gustoși! Poftă bună!
Toată lumea știe că legumele sunt foarte utile organismului, conțin multe vitamine și minerale, care ne ajută să rămânem sănătoși. Nutriționiștii spun că legumele ar trebui să constituie jumătate din dieta zilnică a unei persoane.
Castravetele este una dintre cele mai populare legume ale verii. Se găsește întotdeauna pe rafturile magazinelor și tarabele piețelor.
Castraveții pot preveni dezvoltarea diabetului. Pentru a evita diabetul, ar trebui să monitorizați consumul alimentelor care accelerează producția de insulină. Ar trebui să limitați consumul acestor alimente. Castravetele este unul dintre alimentele care eliberează lent insulină, fiind o legumă grozavă care crește încet zahărul. Consumarea castraveților poate preveni diabetul.
Cum să răcești berea, vinul și alte băuturi fără frigider: este atât de simplu și rapid
Castraveții ajută la creșterea cantității de lichide. Dacă tot crezi că trebuie să bei 2 litri de apă, atunci uită de asta. Tot ce ai nevoie este o gustare de castraveți. Este posibil să fie nevoie să bei o sticlă de apă pe tot parcursul zilei, dar castravetele rămâne o metodă bună de hidratare.
Potrivit cercetărilor, un castravete conține 95% apă, ceea ce înseamnă că obții nu doar o gustare crocantă, ci și un aport suplimentar de lichide. Nutriționiștii susțin că această legumă contribuie la aportul zilnic de lichide și mențin organismul hidratat.
Te ajută să slăbești - Persoanele care doresc să slăbească, în primul rând, își ajustează dieta. O metodă bună de a o echilibra este să adăugați castraveți în meniu. Castraveții au un conținut scăzut de calorii: 10-16 calorii la 100 grame de produs, ceea ce înseamnă că hrana va avea o densitate energetică scăzută.
Există cercetări, care arată că există o legătură între consumul de alimente cu energie scăzută și pierderea în greutate. În plus, castraveții au un conținut ridicat de apă și sunt extrem de sățioși, rămânând, în același timp, săraci în calorii, ceea ce îi face o gustare grozavă pentru cei care doresc să-și corecteze greutatea.
Ajută să evitați constipația - Dacă aveți probleme de constipație, puteți mânca castraveți. Conțin multă apă și fibre, care nu pot provoca constipație, ci, dimpotrivă, pot fi o excelentă măsură preventivă pentru aceasta. Semințele de castraveți, care sunt abundente în legume, ajută la prevenirea constipației.
Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară
Castraveții pot provoca exces de gaze - În timp ce beneficiile consumului de castraveți sunt ameliorarea constipației, dezavantajul este excesul de gaze. Castraveții conțin cucurbitacină, care se găsește și în alte legume și fructe, cum ar fi dovleceii și pepenele verde. Cucurbitacina cauzează gustul amar al castraveților, provoacă gaze și indigestie. Astfel de simptome neplăcute pot apărea dacă consumați prea mulți castraveți.
Pune un burete metalic în cuva mașinii de spălat: trucul ingenios al gospodinelor cu experiență
Castraveții pot preveni balonarea - Castraveții au un conținut ridicat de apă, ceea ce este excelent pentru a vă menține hidratat. De asemenea, pot ajuta rapid la eliminarea retenției de lichide în exces din organism, ceea ce înseamnă că consumul de castraveți vă poate ajuta să evitați balonarea.
Nutriționiștii consideră că aceste legume sunt utile și pentru rezolvarea altor probleme cu stomacul, deoarece conținutul de fibre din compoziție afectează pozitiv sănătatea intestinelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu